4 мая 2020 г., 07:29

Когато пролетта разлее цвят 

  Поэзия
485 2 6

Когато пролетта разлее цвят,

лицата озаряват се с усмивки.

В уханни нощи люляци цъфтят,

лалетата пламтят с искрящи пръски.

 

Когато пролетта разлее цвят,

небето се оглася с птичи песни.

А слънчевите зайчета не спят,

препускат с обиколките си бесни.

 

Когато пролетта разлее цвят,

душата се изпълва със магия.

Какво да искам, вече съм богат –

от всички цветове аз жадно пия.

 

Когато пролетта разлее цвят,

в сърцето се разгаря пламък нежен.

Че аз съм твоя, ти си моя свят,

обвит с любов във майски ден копнежен!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??