15 апр. 2020 г., 07:41

Когато пролетта с бяла надежда пристъпи 

  Поэзия » Пейзажная
748 1 0

Когато небето пак над земята въздъхне
и с нож раздели деня от нощта,
тогава изгрева ще започне пак да съхне,
а залеза ще загуби малко от прекрасността.

 

Когато прегърнат се радост и болка

и пламнат от тях за нас искрици топлина,
тогава съдбата ще стане щастлива богомолка
и ще ни дарява още повече с любовта.

 

Когато от студ часовника спре да се движи

и слънцето изнемощее със свойта светлина,
тогава луната ще започне да брои на пръсти
и да ни разказва нова вълшебна приказка.

 

Когато пролетта с бяла надежда пристъпи
и направи чудни алеи от екзотични цветя,
тогава есента ще престане да се мръщи
и ще ни заобагри с нова златна красота.

 

Когато и лятото нажежено се изпъчи
и ни зажари отново с огнена искра,
тогава морето ще започне да му мъсти
и ще ни приютява в свойта хладина.

 

Когато небето се помъчи земята да целуне
и слънцето се усмихне на вятъра,
тогава лошото от нас ще излитне
и ще остане дълго да струи доброта.

© Светлана Тодорова Все права защищены

Произведението е включено в:
  1574 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??