16 дек. 2018 г., 18:53

Когато се завърнем на земята 

  Поэзия
535 1 1

 

Мравунякът - човешкият ни род -

все някога от тежест ще се срути.

Земята майка следва своя ход...

За нея хората са „тутти фрути”.

 

Не помни тя такава суета

и суетня по тялото си младо.

Но проявява странна пиета́

като пастир към непослушно стадо.

 

Че тъпче я човешкият ни род,

разпъва я на кръст и я обрича

на непонятен, пагубен възход...

Но тя чедата свои пак обича.

 

Човекът гони вечно своя път,

че днес е тук, а утре – „яко дим”.

Вселенските пространства го зоват

със своя устрем див, неустоим.

 

Мравуняк е човешката съдба

и всяка мравка своя друм чертае

на майка си свещена по гърба -

когато върне се - да я познае.

 

 

© Симеон Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??