Когато си далеч
На Весето
Когато си далеч
Във време и пространство,
Изгубил родна реч,
Залутан нейде в странство,
Ще дойде труден час
И сам ще се запиташ
С умора и на глас
Безкрай ли ще се скиташ.
Защо и докъде
Принудата житейска,
Тя теб ще отведе
С насмешчица юдейска.
Така ще разбереш,
Дано да е навреме,
Кога и как да спреш.
Тъга ще те обземе.
Ще трябва да решиш
И да намериш сили,
Кой път да извървиш
Към спомените мили.
16.03.2008
© Динко Все права защищены