27 июн. 2023 г., 21:17

Когато те ударят във сърцето 

  Поэзия » Философская
414 2 2

Когато те ударят във сърцето
и всичко почернее...
И дишайки усещаш че се давиш
и се душиш със собствената си ръка,
Тогава празен и кървящ разбираш,
че всеки път душата ти умира..
но не в единствен ден
И не в смъртта.

 

Умира всеки път, когато
във мъката откриеш самота.
Когато смачкан се влечеш, за да събираш
мечтите си от стъпките в калта.
Когато всичките илюзии се смеят

с усти на клоуни,
с разплакано лице
И разкривените им образи оглозгват 
до капка страдащото ти сърце.

 

Тогава  с кървава душа ще тръгнеш 
цинично примирено към Света
И ще си мислиш че си жив и цял и силен -
Наивника погребал в себе си приживе...
Но някъде дълбоко в теб самотна
и тъжна и изплашена  до смърт
от болка сгърчена душата ти ще вие,
защото ще умре за първи път...

© Красимира Масларска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много ти благодаря за коментара. Означава много за мен!
  • Разтърсващ стих с изключителен финал:

    "Но някъде дълбоко в теб самотна
    и тъжна и изплашена до смърт
    от болка сгърчена душата ти ще вие,
    защото ще умре за първи път..."

    Поздравление!
Предложения
: ??:??