13 февр. 2023 г., 07:52

Когато всеки ден е Доброта 

  Поэзия
139 2 2

КОГАТО ВСЕКИ ДЕН Е ДОБРОТА

 

... и нека помним винаги това,
което някой ден ще ни се случи –
че ще се върнем в лятната трева
в спиралите на гъвкавия ручей,

 

ще бъдем вис из птичите криле
и вихри в слънчеви протуберанси,
къртичето с навирено носле
щом ни покани в своя дом на танци,

 

ветрец, разчорлил младите върби,
и резеда в дъбравите на дипли,
и листопадът, който ще скърби
в мъглите – връхлетяла орда дрипли,

 

ще сме ченгелче, точица, тире
в тетрадката на плахо първолаче,
на топличко под нечие сетре
светът ще е спасено котараче,

 

навярно пак ще пиша и чета
това, което всички си мечтаем...
Когато всеки ден е доброта,
тогава и животът е безкраен!

 

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Ще бъдем вис из птичите крила
    и вихри в слънчеви протуберанси"!!!👍

    Впечатляващи са всичи картини в стихотворението, Валери! Специален поздрав и за чудесната поанта!
  • Наслада си, който може да чете - да чете. Прекрасни картини.
Предложения
: ??:??