30 апр. 2010 г., 06:43

Кой? 

  Поэзия
569 0 1

Кой е този, който света ти накара така да пропада?

Кой е този, на който нищо във теб не му допада?

Кой е този, който не те пожали и всичко градено подпали?

Кой е този, който врага наричаш, защото са те предали?

Ти ли си този, същият, който убива те толкова бавно...

Ти ли си този, същият, който презираш толкова гадно...

Ти си този, който е най-големият враг на теб самия...

Ти си този, аз съм тази - и да искам, не мога да крия...

Аз убивам себе си отново, и пак, ден подир ден,

и повтаряйки си онзи леко налудничав рефрен...

Аз се мразя, но не за това, което бих могла да съм...

А за онова, недостижимото дори в най-смелия сън...

© ДдП Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • оо, не
    "Ти си този, аз съм тази - и да искам, не мога да крия..." - so true...
Предложения
: ??:??