16 февр. 2019 г., 16:35

Кой би казал 

  Поэзия » Другая
1324 14 15

Този сняг заваля от дълбоко, от много дълбоко, 
от деветото дъно на ада в дванайстия час. 
Кой би казал, че точно под него небе светлооко 
е простряло, пречиста и бяла, земята си в нас? 

 

Мислех черното в хляба, а хляба – в сърцето изтляло. 
Изрисувах стъклата с хортензии, бели от цвят. 
Кой би казал, че точно тогава ще кривне начало 
и ще стигне до пътния знак на живот непознат?

 

И когато преглъщам от хляба си, с тръни замесен,
кой би казал, че вътре в сърцето разцъфва синчец
и една недомислена, бързо повярвана есен,
си изплита напъпил от пролет голготски венец?

 

Кой би казал, че днес оживяла и светла ме има?
Нека млъкнат пророците, всеки със своя си глас.
Аз съм просто небесната грешка в абсурдния климат
и повярвайте, има ме някъде бяла сред вас.

© Петя Цонева Все права защищены

Благодаря на Tictac (Мая Нарлиева) за артистичното изпълнение на този стих 

https://otkrovenia.com/bg/audio-prochiti/koj-bi-kazal

Произведението е включено в:
  1812 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??