К О Й Е П Р А В
Когато един си от многото,
които се казват народ.
Когато се гърчеш от утрото
и проклинаш самия живот.
Когато броиш си стотинките
и трудно ти стигат за хляб.
Когато си псуваш годинките,
че отново те правят на сляп.
Тогава ела да говорим
разумно, спокойно, с тих глас!
Обещавам, че няма да спорим,
щом на твоето място съм аз.
Не вярвам днес в твоята мъдрост,
нито пък в кроткия нрав.
Кога си със смачкана гордост
ела да решим кой е прав!
© Стойна Димова Все права защищены
Оценявам го високо!Поздрави от мен и хубава вечер!!