Гошко ще е полицай,
Тошко щял да кара влак,
а пък Петърчо – трамвай.
Никито ще е моряк –
капитан на параход.
Красьо пък ще е пилот.
Докторка ще става Яна,
а учителка – Румяна.
Космонавт ще е Милен,
а пък Женя – манекен.
Пенчо ще е инженер,
Генчо пък – магазинер...
И така нататък – сам
всеки малчуган решава,
като порасте голям
някой ден – какъв ще става.
Само Борко днес се мае
и какъв ще е, не знае...
Но такъв бърборхолик,
май ще стане... политик!
© Борко Бърборко Все права защищены