Кой прав, кой крив
Всеки човек е със собствена истина ̶
значи и тя се брои в милиарди.
Да, но на свойта той лепва „Единствена”,
слага ù нимб и я ревностно варди!
Нима съм за него лъжец и мошеник,
в заблуди затънал? Какъв идиот,
слепец арогантен, наивник и пленник
на жалкия егоцентричен живот?!
И целият свят се залъгва навярно
(анализът сочи), не е ли така?
Щом сам се плицика в поточето Вярно,
то другите къпят се в Грешна река!
Тогава, логично, излиза накрая,
че всички сме прави и всеки е крив!
За себе си зная, че истина бая.
Читателю, „ЗА” ли си, или „ПРОТИВ”?
© Марин Цанков Все права защищены