Jan 3, 2013, 4:49 PM

Кой прав, кой крив 

  Poetry » Phylosophy
1071 0 3

Кой прав, кой крив

 

Всеки човек е със собствена истина   ̶

значи и тя се брои в милиарди.

Да, но на свойта той лепва „Единствена”,

слага ù нимб и я ревностно варди!

 

Нима съм за него лъжец и мошеник,

в заблуди затънал? Какъв идиот,

слепец арогантен, наивник и пленник

на жалкия егоцентричен живот?!

 

И целият свят се залъгва навярно

(анализът сочи), не е ли така?

Щом сам се плицика в поточето Вярно,

то другите къпят се в Грешна река!

 

Тогава, логично, излиза накрая,

че всички сме прави и всеки е крив!

За себе си зная, че истина бая.

Читателю, „ЗА” ли си, или „ПРОТИВ”?

© Марин Цанков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??