27 янв. 2021 г., 09:35

Който има сърце да види 

  Поэзия » Философская
339 1 0

В този свят пропит със хорска завист и греховна лъст

господар алчността е и в нейно име брат - брата убива,

свят, който дори своя Спасител разпнал е на кръст,

свят, загърбил своята вяра, която сред равни въздига

 

И дали има изцеление за тази сган от неверници,

и кога ще се изчерпи божията милост и пак потоп ще залее

и след толкова безверни човешки делници и безделници

с реки от кръв Той нозете си ще облее

 

Господ пуснал е на този свят стадо със "слепци"

И сляп пастир всевиждащ пратил пътя да им покаже

Но любовта му не познали много бедни по души

малцина могли да чуят какво искал да им каже

 

Този пастир нарекоха Пророчица свята за вечността

И земната болка пристан в своя океан у нея намери

И помагаше на добър и лош, защото всички са божии чада

Надежда въздаваше, посочвайки пътя към божиите двери

 

Не ще забравя този миг, в който силата й озари ме

На криле въздигнат, от земята отделен

Нещо в мен дълбоко скрито тя докосна, просвети ме

извора на нейната мъдрост да търся ден след ден

 

И който има сърце да го види, би видял,

Парите и властта в този свят са просто средство

И за земните блага да мечтае пак не би посмял,

всеки на небето трябва да чака своето наследство

 

Там под Кожуха, вечността нежно душата докосва

И белият храм през свои очи, ако си достоен ще зърнеш,

Любовта божия из мистичните Рупи господства

И сама Ванга ще ти помогне с нея да се обгърнеш.

 

 

Варна, 21 Януари 2021

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??