21 мая 2012 г., 20:08

Който обича-действа 

  Поэзия » Юмористическая
695 0 7

Който обича-действа

                                     (на Камелия)

 

                                        „Който обича-действа“

                                                                      В. Юго

 

Който обича-

действа, момиче!

Той прави всичко възможно,

както умее,

с цел- да успее

пред теб успеха да сложи!

 

Ако юнак е-

хваща сокака,

да върши подвиг след подвиг!

Трийсет години

време щом мине,

кротък, за теб ще си спомни.

 

Ако е учен,

туй се получва:

той настоява да чакаш...

Ти тук кукуваш,

той там умува,

търсейки...лек против рака.

 

Ако богат е-

вдига палати

в твоя чест, в негова слава.

Майстор е славен?

Все за теб прави

нейде чешми-да останат.

 

Ако поет е-

цяла нощ свети-

пише за теб чудни песни...

............................

Който обича

е тук, с теб, момиче!

Другите...някъде действат

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??