Аз, човекът - аз, жената.
Ти, поетът - ти, съдбата.
Той, сънуван - той, бленуван.
Тя, луната - тя, сълзата.
То, сърцето - то, заето.
Ние - думи (ние - будни).
Вие - смисъл (вие - верни),
Вие - низ от полумери.
Те - гиганти, те - безгласни,
многолистни...
Аз, човекът - аз, поетът.
Ти, жената - ти, съдбата.
Той е буден, той - изгубен.
Тя - палитра, тя - разплита.
То - възможно, то - тревожно.
Ние - мили (ние - силни).
Вие, всички, вие - смели,
Вие - свят от полудели...
Те - въздишки, те - опасни
бели мишки...
© Йоана Все права защищены