22 февр. 2024 г., 16:27

Кокичетата дават ми надежда... 

  Поэзия » Другая
210 4 4

Кокичетата дават ми надежда,

мечтите ми се връщат зажаднели.

Сред ледове, топящи се, поглежда

към мене смелостта с цветчета бели.

 

Мечтите ми се връщат зажаднели

с ухание приветливо и нежно,

и снегове студени не успели

да ме сломят си тръгват неизбежно.

 

С ухание приветливо и нежно

отново пролетта ще приютява,

и спомен ще е дивото метежно

щом любовта ми с вяра продължава.

 

Отново пролетта ще приютява,

от сън дълбок красивото извежда.

За песен от любов часът настава,

кокичетата дават ми надежда.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??