2 июл. 2013 г., 15:16

Коктейл "Надежда, вяра и други ласки" 

  Поэзия » Белые стихи
662 0 4
                       Делфинът на надеждата

разкъса златната наметка на безкрая

и в залива се гмурна да догони

рижото кълбо на изгрева,

оплело се в мечтите ни…

Високо на брега кобилите -

все още изпълнени с очакване,

се реят във моравите на утрото

и росата кротко ближат.

Новородените жребчета със треперещи крачка

по чернозема на душите ни танцуват

с неуверени копитца...

И само аз се излежавам под мостика на хоризонта -

в очакване на здрача…

Проскърцват ставите износени на дългия следобед…

По палубата на деня безгрижно се разхождат

жени от чужди сънища,

които мога да докосна и целуна…

Поръчвам си коктейл „Безмълвни устни”

и с втората наздравица - със вятъра -

разделяме жените на негови и мои…

 

Така обичам лятото…



© Красимир Чернев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Наздраве, Краси! Идеално си го забъркал този коктейл!Поздрави!
  • При вас е красиво и зиме,и лете,Кети!
    Благодаря ти,Жанет,за това ПФУ
  • Сякаш цяла година живея за тези петдесет-шестдесет дни истинско лято - когато мога да наситя душата си с радост и очите си с хубост!!!!
  • Толкова е... пфу, не мога да измисля думичка... Представих си го
    И да, и аз обичам лятото, особено нашето си варненско
Предложения
: ??:??