28 нояб. 2010 г., 11:35

Коледа 

  Поэзия
504 0 3

Спускаше се сивата мъгла

над малкото селце,

мирис на горящо дърво,

топлеше всяко старческо сърце.

 

В готовност да посрещнат Коледата свята

в очакване да дойдат внуци... децата...

къщите да напълнят със смехове,

надалеч да изгонят болежки... страхове...                                              

 

Ах, щастие голямо,

подаръци ще има,

липсва покривало бяло

и мирисът на зима.

 

С молби и песни се захващат баби,

сняг да посипе старите балкани,

да дойде снежната вихрушка  -

на Коледата първа дружка.

 

И от небето като Коледен подарък,

се избистри сивата мъгла,

вихрушка завъртя се в кръг,

пръскайки снежинки по света.

© Елeна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Грях голям е това, че младите оставиха старците сами и самотни в най-тежките години от живота им!Но за това са виновни властниците, които ни напъхаха в малки панелки!А твоето стихче е животворно!
  • съгласна съм аз не съм виждала сняг от 2006 и е ужасно коледа без сняг
  • много яко...кошмарно е без сняг по празниците и аз на пързалката
Предложения
: ??:??