Спускаше се сивата мъгла
над малкото селце,
мирис на горящо дърво,
топлеше всяко старческо сърце.
В готовност да посрещнат Коледата свята
в очакване да дойдат внуци... децата...
къщите да напълнят със смехове,
надалеч да изгонят болежки... страхове...
Ах, щастие голямо,
подаръци ще има,
липсва покривало бяло
и мирисът на зима.
С молби и песни се захващат баби,
сняг да посипе старите балкани,
да дойде снежната вихрушка -
на Коледата първа дружка.
И от небето като Коледен подарък,
се избистри сивата мъгла,
вихрушка завъртя се в кръг,
пръскайки снежинки по света.
© Елeна Todos los derechos reservados