4 янв. 2015 г., 22:09  

Коледа 

  Поэзия » Для детей
404 0 0

Снегът рисува снежинки по стъклата‚

у дома блести със звездици елхата.

Бъдникът в камината гори и продума

– Тази вечер Коледа ще ни гостува.

 

 

В огнището бяла питка се търкулна,

от бъклица червено вино рукна‚

в гърненце бобецът завира‚ за Коледа

голяма трапеза ще има.

 

 

Вън бавно се спуска нощта‚

всеки ще посрещне гостенка добра,

фенери и свещи някой запали‚

песен запяха коледари.

 

 

Коледа е нежна и свята,

нека се радват децата.

Нека благодат и обич раздава,

да са добри на всички сърцата.

 

Нека имаме Вяра!

 

 

 

© Екатерина Маслинкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??