Снегът рисува снежинки по стъклата‚
у дома блести със звездици елхата.
Бъдникът в камината гори и продума
– Тази вечер Коледа ще ни гостува.
В огнището бяла питка се търкулна,
от бъклица червено вино рукна‚
в гърненце бобецът завира‚ за Коледа
голяма трапеза ще има.
Вън бавно се спуска нощта‚
всеки ще посрещне гостенка добра,
фенери и свещи някой запали‚
песен запяха коледари.
Коледа е нежна и свята,
нека се радват децата.
Нека благодат и обич раздава,
да са добри на всички сърцата.
Нека имаме Вяра!
© Екатерина Маслинкова Всички права запазени