КОЛЕДНА НАДЕЖДА
Пак отново е дошла люта Зима у дома,
със снежинки е покрила и дървета и поля.
Преспи пухкави е тя навяла, в гори и планини,
път–пътека очертала през заледените реки дори.
Там по нея да премине Дядо Коледа с шейна,
с еленчета красиви и пълна с дарове торба.
В тази нощ вълшебна всеки с дар ще надари –
на дечицата прекрасни дълго чакани игри.
А на нас ще каже – сила и любов аз ще ви даря,
надежда не губете, че винаги в живота стават чудеса.
С вяра в доброто може да се сбъдне
поне една очаквана мечта.
ИРИНА ПЕТКОВА
13-12-2013
© Ирина Петкова Все права защищены
поне една очаквана мечта
Харесах!