13.12.2013 г., 22:26 ч.  

Коледна надежда 

  Поезия » Гражданска
604 1 1

КОЛЕДНА НАДЕЖДА

 

Пак отново е дошла  люта    Зима  у дома, 

със снежинки е покрила и дървета и поля.

 

Преспи пухкави е тя навяла, в гори и планини,

път–пътека очертала през заледените реки дори.

 

Там по нея да премине Дядо  Коледа  с шейна,   

с еленчета красиви и пълна  с дарове   торба.

 

В тази нощ вълшебна всеки с дар ще надари – 

 на дечицата прекрасни дълго чакани игри.

 

А на нас ще каже – сила и любов  аз ще ви  даря,

надежда не губете, че винаги в живота стават чудеса.

 

С вяра в доброто  може  да се сбъдне 

поне една очаквана  мечта.

 

ИРИНА ПЕТКОВА

13-12-2013

 

© Ирина Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??