19 нояб. 2012 г., 20:39

Коледна приказка 

  Поэзия » Другая
626 0 2

Коледна приказка

 

Чедо мило! Ела тук... Кажи:„ добър вечер“ на  госта.

Дядо Коледа той е! В чувала подаръци има!

Не поглеждай ботушите...татко ти същите носи,

над брадата памучна очите на татко ти мигат.

 

Ех, недей да се цупиш! Горкият, не е забелязал,

че си вече голяма за мили лъжи със чувала-

ти щом станеш от сън, той, момиче, е вече излязъл,

а щом върне се нощем, те милва дълбоко заспала.

 

Казва ясно лицето ти, миличка, няма да споря,

че е смешно наивна за теб тази приказка стара-

дъщерята на татко пораства с космическа скорост,

а той крета отзад, все по-нисък, и носи товара...

 

Ти си зряло дете, затова- престори се на малка!

Стискай здраво подаръка, пей му за татко и мама...

А щом падне брадата от сълзите, мокра и жалка-

целуни я!

                Че нищо по-коледно никъде няма.

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??