24 дек. 2012 г., 14:30

Коледно 

  Поэзия » Другая
608 1 8

 

Обръщам взор към тези небеса

и взирам се във тях и таз година...

На Коледа се случват чудеса...

Ала дали те пак ще ме подминат?

А и защо очаквам ги сега,

когато и подарък не очаквам?

Дори свещта навява ми тъга.

И споменът във тъмното проплаква...

Трапезата замислено мълчи

и недокоснат си остава хлябът...

Опитвам виното, но то горчи.

А пък сърцето някак бие слабо...

И ей така - почти като насън

минава тази нощ - и поглед свеждам...

Но следващият ден ме чака вън

с две-три снежинки... и една надежда...

23.12.2012

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??