Делнично - празнично. Мисли отронени.
Хлипа небето в нечии спомени.
Вятър в улуците гони врабчетата.
Тъжни са звуците. Голи - дръвчетата.
Мирис на кестени - топли, изпечени,
вкусни. А къщите - цветно облечени.
Месецът тича. Пъстро увит е.
С лампи закичени плачат елхите.
Коледно. Живо. Нервно. Подаръци.
Питки и вино. Шумни наздравици.
Детски гласчета. Трепет. Вълнения.
Бройки нечетни. Три поколения.
Рой обещания - стари, а бъдещи.
Тайни желания, още несбъднати.
Чудо да връща нощта от небето...
Коледа всъщност е само в сърцето!
2018 г.
© Деа Все права защищены