2 июл. 2007 г., 10:09

Колелото (Гурбет) 

  Поэзия
507 0 5

Колелото

Нищо ново под Слънцето няма.
Бясно се всичко върти.
Крехка и Нежна Обичта ни голяма.
Благодаря на Бога, че си!

Като сляп по морето се лутам.
Все протягам далечна ръка.
Вечер в зъбите спомени хрускат.
С тях живея - във водата - Вода,

Но Завръщане идва на пръсти
И отново е цветен света.
Обич моя! Така те прегръщам!
Не си билА  минута сама.

Нищо ново под Слънцето няма.
Бясно Колелото въртим...

20 Декември 2002, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??