Jul 2, 2007, 10:09 AM

Колелото (Гурбет) 

  Poetry
513 0 5

Колелото

Нищо ново под Слънцето няма.
Бясно се всичко върти.
Крехка и Нежна Обичта ни голяма.
Благодаря на Бога, че си!

Като сляп по морето се лутам.
Все протягам далечна ръка.
Вечер в зъбите спомени хрускат.
С тях живея - във водата - Вода,

Но Завръщане идва на пръсти
И отново е цветен света.
Обич моя! Така те прегръщам!
Не си билА  минута сама.

Нищо ново под Слънцето няма.
Бясно Колелото въртим...

20 Декември 2002, Ломбо Есте

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??