Колко изгреви ще срещнем,
колко залези - изпратим,
вкопчени със страст гореща
във живота смешно кратък?...
А звездите ще ни светят -
да не сме сами във мрака.
И щурците ще ни пеят
за живота странно кратък...
Колко време ни остава,
колко пътища ни чакат?
Как не искаме забрава
след живота страшно кратък...
© Вилдан Сефер Все права защищены
Има ли я вечността?
С нея как да се преборим
и да уловим мига?!