13 июл. 2010 г., 08:52

Колко 

  Поэзия » Любовная
527 0 0

Колко

( В. Казаков )



Колко нощи облечени в бяло,

колко от тях не помня в зори...

Колко от дните изпълват изцяло...

Колко от удари сърцето боли?

 

Колко лъжи съм изказал напразно,

колко истини - слепи, нелепи дори...

Колко съмнение пръскам - подло, заразно...

Колко ли пъти се питам "Дали"?

 

Колко са крайни дните ми днес,

колко малко от тях са с бледи луни,

колко са тъжни с изтънчен финес,

колко умора везната клони...

 

Колко любов изстудява сърцата,

колко от нея не вкусих в зори...

Колко лъчи в небето проклето,

колко от тях не докоснах, нали?

 

Колко щрихи се сляха с пейзажа,

колко от тях в себе си скрих?

Колко искам на света да покажа,

колко са бели думите ми...

........................................................................

 

Колко вяра разхвърлям в безкрая,

колко копнежи, страст и сълзи...

Колко искам на теб да разкажа,

колко безбрежни са чувствата ми.

 

Колко клето плаче душата,

колко са тъжни твойте очи...

Колко много са слепи "стадата",

когато не виждат - какъв ангел си ти...

 

Колко те търся в студените дни,

колко копнея за болката ти,

когато се давя в океан от сълзи,

как мечтая да потъна в тези очи...

 

Колко от днес вяра остава,

колко от нея надежда плоди,

колко искам на теб да оставя

целият свят на душицата ми...

© Велислав Казаков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??