Как, изобщо, да знам, колко черен е дяволът?
Кой от тях "малък дявол" е, кой се нарича „голям“?
В тези тънки преценки, съветник е лявото.
Най-добре - сам преценяй, мисли и досещай се сам!
И като първолаците - в свои боички
го рисуваме - дявол различен по цвят и размер.
Задължително трябва да има рогички,
само дето, при всеки от нас - той различно е чер.
После учат ни как се на дявол прощава.
Но и с прошката идва въпрос: „Да простиш докъде?“
И завръщам се пак при теглилката вляво -
просто дявол и прошка се мерят с кантара „сърце“.
Но, понеже, при мен, твърде черен е дяволът,
или нещо "кантарчето" вляво ми дава дефект -
със лимит ми е прошката, да ме прощавате.
Все скъпя се на прошки - не ми са с цена "две за лев".
Как да дам опрощение на педофила?
Как на някой садист? Как на онзи, с наслада убил?
Че нали той след време, простен, ще се хили
и ще кара по старому - точно какъвто е бил.
Затова - оставете ме при първолаците.
Да рисувам и дявола меря така, както знам.
Нямам прошки за даване на маниаците.
Колко черен е дяволът - всеки решава си сам.
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Все права защищены
п.п. Георги Бъчваров, благодаря за точния отговор!