18 дек. 2013 г., 22:48  

Колко сте смешни 

  Поэзия » Философская
743 0 2

Накъде, за бога, отиде този свят?

Глезотии, чалга и никаква власт!

Конформисти навсякъде се врат.

Никого никога няма да разтърват.

 

Преструват се че са ,,някой друг''.

Какво печелят? Кого ще заблудят?

Всички сте еднакво заблудени хора.

Не знаете какво и колко мога.

 

Подценявайте ме. Продължавайте!

След редовете мои ще се разкаете.

Скромността е добродетел.

Не мога да ù бъда аз владетел.

 

Мачкай различния до теб

и ми кажи какво постигна.

Не заслужаваш моя поглед

защото най-жестоко ме ритна.

 

Мачкай, мачкай! Продължавай!

Колко си ти жалък отстрани.

Колко прозрачен в своите мечти.

Искаш само някой да кърви.

 

Виждаш някой с потенциал.

Завиждаш! Аз съм го видял.

Включи си главата и се осъзнай.

По погрешен път си поел! Признай!

 

 

 

 

 

 

 

© Добрин Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • мерси много
  • ....Хей,Добчо здравей!Точно след година от поместването натова стихотворение те открих!Наистина -накъде за бога отиде тоя свят...!Добре е ,че виждаш нещата ,преценяваш ги и и желаеш промяна...!На вас се надяваме -на младите да бъдат двигатели на промяната.Като поезия не е нещо особенно ,но идеята есъвременна...!Поздравявам те!
Предложения
: ??:??