10 янв. 2023 г., 19:04

Компарсита за самотници 

  Поэзия
413 1 3

КОМПАРСИТА ЗА САМОТНИЦИ

 

... не съм дошъл да се харесам на никого във този свят,

живея – просто афоресан! – и Господ Бог не ми е брат,

за мене пет пари не дава – загадъчно цял ден мълчи,

осъдил ме е на забрава на стих – в добрите ви очи,

но има нещо тъй велико в Божествения негов смях? –

в сълзица или стон и кикот да бъда ваш, комай, успях,

 

натресох ви се с гръм и мълнии в неделния ви рахатлък,

щом радостта не ви изпълни, ще си река едно: – Язък!

печалник – в следващите ери, пял ви с volume–то на мах,

се питам кой си ти, Валерий? – нима забравен развейпрах,

В словесната си компарсита ще литна в небесата – вдън.

Човекът, който тихо слита във вашия прекрасен сън.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво! Отново качествена поезия, но при теб това не е новина, а състояние! Харесват ми нещата ти.
  • "натресох ви се с гръм и мълнии в неделния ви рахатлък,"
    По-добре гръм и мълния отколкото прогнила скука.
  • в сълзица или стон и кикот да бъда ваш, комай, успях,

     Голам си. И земен
Предложения
: ??:??