(из цикъла "Вицове в рими")
Бай Мето БМВ-то е опитен монтьор
и в тънкости ремонтите владее,
така че по колата когато имам зор
при него тичам. Болката къде е
веднага ще ми каже. Онзи ден
пак нуждата заведе ме в сервиза
където срещнах Мето насинèн.
И питам го; “Какво бе, Мето, криза
налегна ли те? Как си” “Мани, пич,
нали ме знаеш... чуя ли колата –
дори капака да не вдигам хич –
проблема ще ти кажа. Вчера, брате,
така в сервиза някаква мадама
колата си докара. Щом я чух
как тропа в ляво и почуква само,
че свършил е тампона ѝ по слух
разбрах, и викам; «Слушайте, госпожо,
тампона Ви за смяна е!», а тя
развика се: «Мръсник, простак... не може
така да ме обиждаш!», налетя
на бой и ме заудря. Затова
с цицини съм по цялата глава!
© Ангел Веселинов Все права защищены