24 апр. 2008 г., 20:12

Конят и тревата... 

  Поэзия » Юмористическая
871 0 16
 

                         Конят и тревата

 

                                 По Христо Пелитев

 

 

Свети Трифон, вече престарял,

невеста във живота си избрал...

На старините да си гледа кефа

с млада хубавица Параскева!

Сватбеният период преминал

и Свети Петър взел, че го разпитал:

„Кажи на мене, Трифоне, сега,

как оправяш младата жена?"

„Не зная, Петре, аз какво да кажа,

мъката си как да я изкажа...

„Тревата, избуяла е на воля,

но коня да си хапне все го моля...

Главата си отвърнал, тъжно дреме,

жената да ме сменя иде време..."

© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??