Конят и тревата
По Христо Пелитев
Свети Трифон, вече престарял,
невеста във живота си избрал...
На старините да си гледа кефа
с млада хубавица Параскева!
Сватбеният период преминал
и Свети Петър взел, че го разпитал:
„Кажи на мене, Трифоне, сега,
как оправяш младата жена?"
„Не зная, Петре, аз какво да кажа,
мъката си как да я изкажа...
„Тревата, избуяла е на воля,
но коня да си хапне все го моля...
Главата си отвърнал, тъжно дреме,
жената да ме сменя иде време..."
© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.