7 сент. 2013 г., 19:19

Копнеж 

  Поэзия » Гражданская
395 0 5

 КОПНЕЖ

 

 Копнея, за мушмула и две бонбонки,

                        аз да направя стих крилат,

                        загърбвайки подминатия просяк,

                        ода да сътворя за папатак.

 

                        След туй спокойно да си легна,

                        с музата модерна – лап-топ,

                        и след като порядъчно си пийна,

                        да пиша, как лапа попа, топ.

 

                        С копнеж за обич да въздишам

                        и да съешавам се кат скот,

                        след туй стих да напиша,

                        как ще се беся от любов.

 

                        Добре де, ясно е, поет съм

                        даже познат и утвърден,

                        ама защо ли в огледалото

                        сам се наричам набеден?

                       

                        Пък нейсе:

                        защо тук трябва да съм еж,

                        като за мушмуления цвят

                        не писал е ни Петьофи, ни Ботев,

                        дори и издателят познат?

© Лордли Милордов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??