29 июн. 2009 г., 01:15

Копринена песен 

  Поэзия » Другая
496 0 6

Щом певецът запее копринена песен,

ти недей, не, недей да ме будиш!

В моя сън от мечти и реалност чудесен

тихо влез, но недей да се чудиш.

 

Там принцеси ще видиш и замъци древни,

изтъкани от звуци и ноти,

малки феи, от скъсани струни родени,

в танц последен с добри Лансеноти.

 

Като кърваво вино в кристалните чаши

се излива мелодия сладка.

Май певецът замлъкна? Добре, няма страшно -

песента и животът са кратки.

© Николай Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??