15 авг. 2009 г., 22:58

Копривщенски полъх 

  Поэзия » Другая
675 0 6

С дъх исторически

през калдъръма ще премине спомен

и ще разстеле красива снага

върху тихо накацалите къщя...


А тишината ще отекне в пукот,

в мелодия от дати и събития,

от тежината на стария мост

неудържимо ще рукнат кървави истини..


В звън стихотворен

мигът ще отнеме дъха ни,

а пустите ни души Дебелянов

ще преизпълни лирично...


А жадуваха някога

бдящите зеници майчини,

къщния праг да прекрачи синът ù,

в трепет да повтаря "мамо, мамо..."


Смирено ще си тръгна от града вековен,

ала сърцето ми остава под старинен зид,

то ще се връща, жадно за спомен,

притаило хриптящ исторически миг...

15.08.2009г.  Копривщица

© Радосвета Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??