~ На българските възрожденци~
Там някъде високо в планината
духът им е все още жив;
където със полите на земята
се сливат нощем небесата
и техните звезди.
И щом задуха вятър див
и падне тих вечерен мрак,
запалва всеки дом свещѝ
(подобно паднали звезди)
и те са живи пак.
© Кавалер Все права защищены