Apr 7, 2013, 10:44 PM

Копривщица от паметника на Бенковски, вечер 

  Poetry
433 0 3

~ На българските възрожденци~

 

Там някъде високо в планината
духът им е все още жив;
където със полите на земята
се сливат нощем небесата
и техните звезди.

И щом задуха вятър див
и падне тих вечерен мрак,
запалва всеки дом свещѝ
(подобно паднали звезди)
и те са живи пак.

© Кавалер All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??