Корабът на нощта
пътува по вълните от звуци,
по вълните от разтеглени звуци на
щурци- рядко с лай на кучета.
Така корабът на нощта
е свързан с истината.
Корабът на нощта
минава през тишината
на стаята, поспира
и ми казва да не тъгувам.
После корабът на нощта
отива при други приятели.
© Петър Все права защищены