Кореспонденция
- Аз се върнах от Атина,
Че мъжът ми пък е в Рим.
Може даже догодина
Да изпратя моя син.
Брат ми много е доволен.
Две години е в Мадрид.
Знаеш колко е способен,
А какъв пък е на вид!
Икономика завърши.
Стана после журналист,
Но дотука всичко свърши.
Нищо, че е напорист.
Ферма някаква, където
Се отглеждат 100 коне -
Там ще вземе и детето –
Да са заедно поне.
Моята сестра я взели
В Португалия била.
Портокали там берели.
Пиши - в някакви села.
Братовчедката ми Кета
Е във Франция от май.
Ала шанс – съдба проклета -
Болна е по бащин край.
- Мила, ако си решила
Някъде да се роиш,
Туй гнезденце що си свила,
Бутай без да се боиш!
Фирми уж легални има,
Нелегални - колко щеш.
Вземат ти пари за трима.
После ядове береш...
Ти внимавай! Много лъжат.
Уж е всичкото „О, кей!”,
А те тръшнат и заминат.
После вятърът те вей...
А в България вий как сте -
Още ли върлува глад!
Министри нови си избрахте -
Правителство да завъртят.
Изборите наближават.
Зряло времето дойде.
Никак вий не се плашете,
А вземете се в ръце!
- Аз не искам да те стряскам,
Ала тука сме в беда.
Страшно ми е да го казвам -
Мутрите са във властта.
Здравето е търговия.
Депутати - без морал.
Професорите - на сергия.
Братът брата си продал.
Наркотрафиканти бродят –
Колят, бесят със замах.
Слепи лидери ни водят
И държавата е в крах.
Бог единствен ни остава.
Само Той ще ни спаси.
Да се молим до забрава
И дано да ни прости!
1
© Стойна Димова Все права защищены