Животът ни е тъмен коридор,
една необозрима и потайна
възможна истина, която, няма спор,
не би успял човекът да обхване
със тези свои сетива, дори.
(Дали Фортуна няма да успее?)
Но ти го потърси и намери
забравения коридор на име „време“;
на тоя „темпорален хоризонт“,
но както и на тебе ти приляга.
Животът ни е тъмен коридор.
Недей стоя завинаги на прага!
© Димитър Вучев Все права защищены