4.12.2019 г., 14:37 ч.

Коридор 

  Поезия » Друга
504 0 0

Животът ни е тъмен коридор,

една необозрима и потайна

възможна истина, която, няма спор,

не би успял човекът да обхване

със тези свои сетива, дори.

(Дали Фортуна няма да успее?)

Но ти го потърси и намери

забравения коридор на име „време“;

на тоя „темпорален хоризонт“,

но както и на тебе ти приляга.

Животът ни е тъмен коридор.

Недей стоя завинаги на прага!

© Димитър Вучев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??