1 мая 2020 г., 00:47

Короналюбов 

  Поэзия » Юмористическая
489 0 1

Мъж със маска до очите

и жена – и тя така.

Среща в парка под върбите,

някъде през пролетта.

 

Запознали се във Нета,

луднали от самота.

А били почти съседи,

нейде в Сухата река.

 

Днес е време карантинно

и без маска накъде?

Глоби пишат, без да питат,

униформени мъже.

 

Но те с маски са, изрядни

като хиляди от нас,

водят кучета приятни…

В парка пускат ги за час.

 

Имат визия страхотна:

той с небръснато лице,

тя пъпчива, доста грозна,

но това не е проблем.

 

Маските са тъй удобни –

скриват всяка грозота.

Без целувки старомодни

е короналюбовта.

 

В страст гореща час измина.

Всеки тръгва към дома,

щото пази карантина.

Докога ще е така?

© Димитър Дунеловски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Вирусните стихота ги избягвам, принципно, но твоят хумор много ми допадна. Лек, звучен, на място и без много патос. Всеки по пътя си и туйто! Кой каквото видял, видял 😃
Предложения
: ??:??