Мъж със маска до очите
и жена – и тя така.
Среща в парка под върбите,
някъде през пролетта.
Запознали се във Нета,
луднали от самота.
А били почти съседи,
нейде в Сухата река.
Днес е време карантинно
и без маска накъде?
Глоби пишат, без да питат,
униформени мъже.
Но те с маски са, изрядни
като хиляди от нас,
водят кучета приятни…
В парка пускат ги за час.
Имат визия страхотна:
той с небръснато лице,
тя пъпчива, доста грозна,
но това не е проблем.
Маските са тъй удобни –
скриват всяка грозота.
Без целувки старомодни
е короналюбовта.
В страст гореща час измина.
Всеки тръгва към дома,
щото пази карантина.
Докога ще е така?
© Димитър Дунеловски All rights reserved.