27 апр. 2020 г., 07:40

Коронен номер 

  Поэзия » Юмористическая
893 0 0

Коронен номер

 

Всички висим по балконите,

глътка въздух, свобода,

като перла в короната

на карантинната съдба.

 

Всеки се хили под маската,

днес какво да обера?

На аптеката дамаската

или на банка подлостта?

 

Всеки прави се на луд -

Аз на село ще ора.  

Ще полагам кърски труд.

Бягам от заразата.

 

После връщам се обратно

на работа от сутринта,

положение възвратно,

на Андрешно хитростта.

 

То голяма е забава,

за нас, които не умрем,

чесън, джинджифил и плява

лапахме си всеки ден.

 

Ех корона! Стой си тука.

Всеки е със тебе крал.

Кой разправя, че е скука -

няма никакъв морал.

 

© Бойко Беров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??