Коронен номер
Всички висим по балконите,
глътка въздух, свобода,
като перла в короната
на карантинната съдба.
Всеки се хили под маската,
днес какво да обера?
На аптеката дамаската
или на банка подлостта?
Всеки прави се на луд -
Аз на село ще ора.
Ще полагам кърски труд.
Бягам от заразата.
После връщам се обратно
на работа от сутринта,
положение възвратно,
на Андрешно хитростта.
То голяма е забава,
за нас, които не умрем,
чесън, джинджифил и плява
лапахме си всеки ден.
Ех корона! Стой си тука.
Всеки е със тебе крал.
Кой разправя, че е скука -
няма никакъв морал.
© Бойко Беров Всички права запазени