КОТЕ
на Ани...
Котето от двора тича
и под печката цял ден се припича.
Вън снежинки вече хвъркат,
затова то у дома си мърка.
Става то игриво, види ли кълбото.
В къделята на баба заспало бе, горкото.
Коте, коте, защо си непослушно?
Втори ден съм тук на гости
и от тебе ми дойде до гуша.
Принцесата с каймата
вчера ти ми грабна,
само да беше те видяла мойта баба...
Бягай в мазето мишки да ловиш
и не ме гледай хитро, нещо пак кроиш...
19.03.2012 г.
© Луиза Маринова Все права защищены